Kakšni so rezultati glede podaljšanja v mirovanju in erekciji?

Povprečno povečanje se v večini primerov giblje med 2 in 4 cm, kar je vidno predvsem v flakcidnem stanju, nekoliko  manj med erekcijo.

 

Kaj določa variabilnost rezultatov?

Skladnost in dimenzije suspenzorne vezi, ter reabsorbcija maščobnih celic se  razlikujejo od osebe do osebe.

 

Ali so rezultati trajni?

Specifični šiv (periostealno-fascialni), ki se uporablja pri podaljšanju penisa, omogoča, da se dva dela prerezane suspenzorne vezi v veliki meri upogneta navznoter, kar preprečuje, da bi se operirana tkiva prirasla nazaj ter s tem ogrozila dolgotrajen rezultat.

Ali poleg pridobljene dolžine penisa ostanejo še kakšne vidne spremembe?

Praktično ne, ker se s periostealnim fascialnim šivom obnovi normalna anatomija penisa.

 

Ali penoplastika pušča vidne sledi?

Po operaciji je v pubičnem predelu vidna bazgotina oblike črke Y, ki pa sčasoma zbledi in zaradi poraščenosti v tem področju ne izstopa.

 

Kdaj in zakaj se uporablja vakumska črpalka?

Kljub temu, da ni obvezna, je od tridesetega dne po operaciji in še tri mesece po njem priporočljiva uporaba vakumske črpalke, ki omogoča penisu nadzorovano in postopno vleko. Uporaba te naprave preprečuje retrakcijo tkiv zaradi brazgotinjenja ter utrdi in izboljša dosežene rezultate.

 

Ali je možno podaljšanje penisa povezati z drugimi operacijami v enem samem kirurškem posegu?

Da, možno je opraviti več posegov na penisu hkrati. Najpogosteje se pacienti odločijo za kombinacijo podaljšanja penisa z povečanjem obsega, možna pa je tudi kombinacija z drugimi metodami.

Ali je možno povečati volumen glavice?

Da. Postopek vključuje vbrizgavanje hialuronske kisline v površinsko plast kože glavice.

 

Kakšni so rezultati operacije povečave obsega penisa?

Povprečno povečanje obsega je 30 %.

 

Ali se maščoba reabsorbira?

Zahvaljujoč prečiščevanju maščob odstotek reabsorpcije na splošno ne presega 20-30 %. Da bi odpravili to fiziološko reabsorpcijo, med operacijo vbrizgamo nekoliko več prečiščene maščobe od potrebne.

 

Ali so rezultati dolgotrajni?

Redko opazimo absorpcijo več kot 30 % vbrizgane maščobe. Možno je tudi dodajanje maščobe v kasnejših fazah, dokler ne dosežemo željenega rezultata.